BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 28 September 2011

RiAnG rIa hArI RaYa vErSi KoLeJ


 ASSALAMMUALAIKUM ^_^
Ape kabo kawan2 HB kesaygan HB???hope kamo semua sihat2 slalu ok,,
Huhu
Arie nie HB nak berkongsi dgn anda semua tntang “MAJLIS JAMUAN RUMAH TERBUKA KOLEJ TEKNOLOGI ALPHA” (kolej HB skarang)
Actually majlisnye bermula pada hari sabtu iaitu pada 24/9/11…sebelum acara ini di adakan,,setiap sem telah di beri tugasan untuk menyediakan menu makanan tersendiri,,so,,kiteorg sebagai sem 1 di beri menu masakn BBQ (perghh!!sedap sey) hehehe,,
B4 that,,pada hari jumaat kiteorg semua kne turun “padang” untuk memeriahkan aktiviti merewang bg membersihkan ayam2,memotong serai,bawang n yg same waktu dgn nye,,(HB x tau pon ape bahan2nye)hehehe,,,
Pada hari jumaat tersebut,,bagi plajar perempuan,dieorg melakukan acara potong memotong n yg lelaki plk melakukan acara basuh-membasuh ayam (eeuuwwkk!!bau ayam suda) ^_6
Actually aym yg kiteorg anggarkan adalah 30 ekor,,but yg sampai hnye 15 ekor jep,,ada ke patut??so,mase mlm rewang tu kiteorg basuh ayam yg 15 ekor tu,,then kne tunggu lagi 10 ekor yg baru nk beli,,sgt lmbat ok mlm tu,,da la kiteorg nk kne hias khemah lagi,,
Then,pkol 10lebih ayam baru sampai,,ape lagi,,kiteorg kne la basuh ayam tu lagi kan,,(penat wow),,lepas ayam da d cuci,kiteorg pon masok kan rempah-rempah untuk perap ayam nie sblom d panggang,,wah!bkn main teruja lagi c RITA and the geng gaul ayam dgn rempah-rempah tu (jgn kluar peluh suda ok) hahaha,,,
Lepas kiteorg da kerjakan c ayam td,,kiteorg bergegas plk untuk menghias khemah bg bdk2 SEM 1 nie,,mcm2 bende yg d buat bdk2 pompuan,,ketupat la, bunga mangga la,,kain plekat n kain batik la,,(ishh!!poning pale HB nie)hehe,,HB just tlg tgk n tlg pasang2 ape yg dieorg nie x sampai nk pasang kan,,(maklum la,bdk pompuan nie nk manje2 je kan)hahha ^_^
Ok,,lepas kiteorg da selesai segale2nya,,kiteorg pon balik and terus tdo pada jam 3 lebih pagi,,
(arrgghh!!!ngantok ok time tu (@_@) )
Bgun je pagi,,HB terus kjot c RITA n WIE2 nie,,(dieorg nie sush sikit nk bgun pg),,so,HB la yg kjotkan dieorg,,(dieorg nie pon nk mnje2 gn HB) :P,,lepas da siap2 semua,kiteorg pon pergi la majlis rumah terbuka kolej kiteorg tu,,tema bju HB,RITA n WIE2 warne PURPLE ok,,(jgn jeles) ^_^
Ok la,,sampi d sini je yg HB mampu tok cite kat korang ok,,skarang HB nk bercerita kat “ASSGMNT” yg berlambak2 nie plk,,bye2,,=_=’
(muke2 pencuci ayam)
hahaha ^_^


muke ngantok time nie,,tp d sebabkan ade org nk snap pic,,
ape lagi!!pozing la kiteorg kan,,hahaha




(love purple)


mate still ngantok lagi nie!!


(pendek jugak c wie2 nie ek)
hahaha..


(TEO, JAMAL and HB)


(sempat lagi tu nk pozing snap pic nie)
hahaha


























Thursday, 22 September 2011

HaPpY bIrThDaY BfF Ku ^_^


ASSALAMMUALAIKUM smua ^_^,,ape kabo arini??sihat x??HB harap korang semua sihat2 sejahtera ok,,hehehe,,
Ok,,arini HB nak berkongsi dgn korang semua pasal BIRTHDAY bff HB yg berada kat johor skarang nie,,
Ermm,,pada tanggal 23/09/1991 IBUnya telah melahirkan seorang puteri yg di beri nama
NURUL AFFERA BINTI AZAHARI
Die adlah anak sulung permpuan di dalam keluarganya..
Actually HB kenal dengan FERA nie sejak kiteorg dari zaman kanak-kanak lagi,,pengenalan ini semakin lama dan semakin erat sehingga kan kiteorg menjadi “BFF”
FERA nie seorg yg sangat baik,happening person, serta seorang yg suke sangat ketawa..(happy kan die)hehhe..
Kalau nk d ikut kan,pengenalan kami nie hamir dari 10tahun suda (wow!lame gk kiteorg kawan)..kadang-2 HB kalo ade masalh,HB suke sgt berkongsi dengn die n NANA..X kira la kalo cite nie tentang kesedihan atau kegembiraan HB..dieorg sanggup dan sudi mendegr masalh HB nie,,,(tankz friend)
Oleh itu,sempena hari nie adalah hari ulang tahun fera,HB ade sikit kate-2 untuk die

SELAMAT ULANG TAHUN SAHABAT KU

AQ BERDOA SEMOGA KAU DI MURAHKAN REZKI, DI PANJAGNGKAN UMO, SERTA BERBAHGIA D SAMPING ORG YG KO SYG TERUTAMA FAMILY KO YG TELAH MEMBESARKAN KO OK,,,AKU JUGA BERDOA AGAR PERSAHABATAN KITE BERTIGA AKAN KEKAL SEHINGGA KEAKHIR HAYAT KITA NNTI OK ^_^…SEGALA KENANGAN KITE BERSAMA AKAN TETAP BERSEMADI DI DALAM INGATAN AKU DAN TIDAK AKAN AKU LUPAKAN SEGALANYA TENTANG PERSAHABATAN KITA..

(NURUL AFFERA BINTI AZAHARI)


1,2,3 "KLIK"

SENYUM ^_^



                                                              
                                                                  NANA AND FERA




(KHAS UNTUK MU FERA)
SORRY COZ NOT REALITY CAKE


Tuesday, 20 September 2011

haPPy beffDAY bfF (WIE2) ^_^


ASSALAMMUALAIKUM kwan2 ku yg tercinta ^_^..hari ni HB nk berkongsi dgn kwn2 semua tntang befday kawn HB merangkap BFF HB yg berada d seremban nie..

TANGGAL 21/09/1991, tangisan seorang bayi puteri telah slamat di lahirkan dan hal ini telah memberikan keceriaan terhadap keluarga nya..tangisan seorang bayi ini telah menamatkan hari-hari terhadap IBU nya yg mengandungkan nya selama 9 bulan.. bayi puteri ini telah di beri nama “DEWI WINDURI BINTI IRWAN” (wie2) dan kini umurnya telah mencapai 20 tahun…(da tua rupenye kwn HB nie ek)hehehe..

HB nak cite sikit la tentang wie2 nie kan..die nie seorang wanita yg sangat cute,baik,peramah ,pandai serta seorang yg  lurus” n “pendek”,,hahaha (mampus HB nnti kne mara dgn die)hehehe..HB dan RITA sangat eppy bile bersama dengan c wie2 nie,,kalau bab2 “bergosip” nie,,die cpt je nk pasang telinge,,hahah,,(eleh,mcm HB pon x pasang telinge je kan?) :P

Ermm,,sempena hari lahirnya pada hari ni,,HB bersame2 RITA, KAK LONG n YATI bergegas pergi ke tesco seremban 2 untuk beli barang2 dapur untuk kiteorang buat jamuan sambutan hari lahir nya,,kiteorg gerak dari kolej ke tesco dari jam 6ptg and balik ke kolej jam 8mlm,,kiteorg just ambil mase 2 jam je tok beli barang2 masakn nie,,ermm,,da sampai je kat tesco, HB bersame rita terpaksa meninggalkan KAK LONG n YATI sekejap coz kiteorang nk g sevey kek..akhir nya HB and RITA jumpe pon KEK kegemaran c wie2 nie iaitu “CHEES CAKE” (NYUM2 ^_^)..tp kiteorg just bayar je dlu kek tu n kemudian nnti HB gan TEO (housemate) yg akan amik kek tu nanti..

Selepas je kiteorg da habis shopping n balik,,HB tgk c TEO and JOJO (housemate) da  pon belikan c wie2 nie hadiah,,(wah!dieorg pon ingt jugk befday bdk kecik nie) hehehe,,^_^
Si TEO belikan wie2 lampu kaca yg berwarna-warni,,(cantik tu),,si JOJO plk belikan glass hiasan yg cantik,,,baik sungguh kawn2 HB nie,,untung la wie2 dapt kawn mcm kiteorg nie kan,,hahha (ngade2 la plk HB nie) :p

Ermm,,,tepat je jam 12 tgh malam nnti kiteorg semua akan bergerak ke kelas untuk buat surprise kat wie2 nie,,(excited sangt2 nie),,so,,jam HB pon telah menunjukkan tepat 11.30 malm,,oleh itu,,HB nak bergerak dulu ke kelas ok,,nk prepare awal2 tok c bufday gurlz  nie ^_^
TEO!!!jom kite bergerak sekarang!!dari kiri, cpat jalan!!!hahaha,,

(ni la bufday gurlz wiewie)
cute je kan??



(mke penat HB and RITA)




(ini la chess cake nye)
^_^




(hadiah dari JOJO)



(hadiah dari TEO)



(WIE2 and RITA)



(WIE2 and YATI)




(WIE2 and KAK LONG)




(3 pendekar bujang lapok)





Akhir kate dari HB
HAPPY BIRTHDAY DEWI WINDURI BINTI IRWAN ^_^


Monday, 19 September 2011

KeRiNdUaN "HB" tErHaDaP dIrInYa :(


Assalammualaikum,,hye kawan-kawan yang sudi membaca blog HB.. apa kabo kamu semua??hope semuanya sihat2 seperti HB yg memg sihat tubuh badan nie ok!heheh,,^_^..harini HB nak kongsi kat anda semua akan kerinduan HB pada seseorang insan yang sangat HB sayangi..sape tu???(cpt cite HB!kami semua nk tau!!)…ye kawan2,HB nk cite la nie,,ermm,,actually orang yg HB sedang rindu nie mesty la seorang manusia ok,,heheh,,(loyer buruk plk HB ni ek :P),,hmmm,,sebenarnya HB sangat merindui anak HB yg berada di johor tu (HB da ada ank kew??) ank abg HB la,,HB da anggap die sebgai ank HB sendiri ok,,,

Anak HB tu sangat2 la manja gn HB coz dari kecil sampai HB da nk g study, die still bersame dgn HB walaupun kadang2 terasa geram dengan perangai die yg degil tu (biase la budak2 la katekan ^_^)… actually dari die kecik HB bersame dengan my mum menjaga die walaupon “IBU” kandung  die da bercerai dengan abg HB (ini masalh rumah tangga dieorg)…mase die masih bayi lagi, kalau HB x sekolah, HB la yang memandikan die, buatkan die susu, dodoikan die tido, bawak die g jalan2 and banyk lagi la,,orang kate, kalo air mandian bayi tempias kat badan kita, die akan sentiasa sayng kat kite kelak nnti,,(betol ke??) HB harap betol la kan,,hehehe,,

Kalau ank HB nie sakit (demam) HB slalu berdoa pada ALLAH supaya sakit die tu akan beransur dengan cepat, x pon HB mintx supaye die punye demam tu transfer kat HB,,biar la HB yang merasekan keperitan tu,,HB x sanggup tgk keadaan ank HB tu kalo die demam,,hati HB akan rase sayu je tgk keadaan die nnti,,:~(
Kalo HB ada kat johor skarang nie,,mesty HB akan berbual2 dengan die dulu sebelum kiteorng tido tau,,kadang2 ape yang die cakap, HB x paham pon,,(biase la budk baru berumur 3taun kan)..HB terpaksa la buat2 paham jugak coz kalo HB x layan ape yg die membebel tu,die mesti merajuk dengan HB dan die mesty terus keluar dari bilik dan tido kat nenek die (my mum) hehehe,,lucu kan ank HB tu..(dik!!ude rindu sgt2 kat adik :~(…..selalunya juga, kalo sebelum tdo, suda menjadi tabiat HB akn mengajar die baca doa tdur dan slalu menanyakan beberapa soalan dekat die,,soalan die berbunyi:-
HB     : adik syg sape?
RAFIQ: rafiq syg ude la,,
HB     : lagi?
RAFIQ: MEM (my mum), ayah (bapak die daaa) , ajib, gan cik long
HB     : man??
RAFIQ: rafiq x syg man sbb man x kasi rafiq main henset die
(ank HB ni hantu handphone tau,pantang nmpk,ade je game yg die nk main,,hehe)
HB     : x baik la rafiq nie,,syg la man ok?
RAFIQ: yela2,,

Begitula sedikit sketsa antara HB dgn ank HB tu,,(hai,mcm2 la HB nie kan)heheh
Ermmm,,,k la kawn2, HB nk tdo dulu,,nk mimpikan ank HB tu,,(HB ade sikit gmbar HB bersame dgn die),,,nitezz (@_@)


(nie la die hero superman "RAFIQ")




(KAMI SEDANG BERPOZING TOK IKLAN COLGATE,,HEHEHE)




MISS KAT DIE SO MUCH
(DIK,COVER LA GIGI TU)



Saturday, 17 September 2011

assigment!assigment!assigment! i'm tired with u!!


Assalammualaikum u allz ^_^,,how r u today??ermm,,arini HB nk cite sikit pasl kerungsingan HB nk membuat assgmnt yg berlmbak2 nie,,oleh itu, HB terpakse stop dlu nk buat assgmnt nie coz xde idea but HB just ade idea tok bercerita kat blog,,hahaha,,(pemalas pnye HB) :p…
Actually, all the assgmnt nie bkn nye senang nk buat,,ianya memerlukan kekuatan otak + kekuatan penggunaan internet untuk mendapat kan maklumat kan??so,if kite x kuat dari segi pemikiran,kita bole menggunakan internet sbgai rujukan kan,,tp jgn “copy and paste” suda,, (eleh,,mcm HB x buat je semua tu kan) ^_^
Nie pertama kali HB membuat assgmnt yg memerlukan penggunaan format yg betol. Kalo dlu mse zaman muda-mudi kat skolah x lah sesusah ini kan??(tetiba miss kat skolah) kalo kat skolah dlu xde nye assgmnt yg kne menaip2 semua nie,but in university life, all abot homework change to “ASSIGMENT” yg penuh dengan dugaan and cabar tuk kita buat,,
Kadang2 HB slalu terpikir, boleh ke HB menempoh segala assgmnt semua nie??rase mcm nk give up je,,but dengan ade nye dorongan and sokongan darpda my mum and my “hot sister” HB mule bersemangat balik tok menempoh semua nie,,jika HB mengalah sekarang,enth ape yg akan berlaku dgn kehidupn HB pada mase akan dtg,,mesty HB akn bkerja di “kilang” “shoping mall” “kerani biase” or bnyk lagi yg x menjamin mase hadapn nanti,,oh! Tidak!! HB  x sanggup ok semua to,,HB mau kje yg boleh mnjamin mase depan HB kelak,,I’Allah,,(doa kn HB k kwn2) ^_^
Dengan adanya “BFF” HB kat sini, HB rase yg HB ni tidak keseorgan membuat assgmnt,,kiteorg always buat assgmnt same2 kn??btol x RITA and WIE2?? Tp yg x best nye,, bile buat asgsgmnt same2, we  always bercerita dulu then baru buat asggmnt,,lucu kn?hahha,,tp kalo da last2 minit, masing2 kelam kabot d buat nye (ha!padan muke kite kan) hahaha,,,
Ermm,, bile buat assgmnt nie semuanya akan jadi serabot terutama skali katil yg sedang HB baring tok buat assgmnt nie,,perghh!!kalo korang tgk katil HB nie,korang mesty x knal mane satu katil and mane satu meja stdy,,hahaha,,actually, katil nie la yg menjadi peneman HB tok buat assgmnt jugak,,tnpa katil, alamatnya HB buat assgmnt kat lantai yg keras tu jela,,hahha,,,

Ermm,,di sebabkan HB terase boring sangat terperap at dalm bilik nie,,lebih baik HB g tenangkan fikiran at “CITY PARK SEREMBAN 2”.. di sane nnty HB nk melihat keindahan pokok-pokok yg segar ^_^..actually melihat pemandangan hijau nie mmg bgus tok mate n otak kita ok,,so,HB da x sabar nk g sane nie,,da tension sgt HB kat dlm bilik nie,,DAUS! Jom ikot aku g “CITY PARK”..bye allz…….^_^


(ni la contoh2 assgmnt yg membuatkan HB tension ok)
(>,<)




(tgh merenung nasib dengan buku “management”)







(begini la keadaan “city park” pda hari minggu)
Rmai lagi org tgh berjoging kat blakang HB tu ^_^





(terase free je otak HB melihat kehijauan pokok-pokok nie)
^_^





Friday, 16 September 2011

pertama kali berkarya di "BLOG" (teruja tu) ^_^


As’kum dan salam sejahtera kepada semua yg sedang membaca atau sedang menjeling2 untuk membaca di blog saya nie..firstly saya ingin memperkenalkan kepada anda semua siapakah saya nie kan??(tertanye2 x?)..kalau anda semua tertanye2, saya sendiri akan menjawab segala pertanyaan anda semua ok! Ermm,, actually name sebenar saya ialah MOHAMAD RAHEMI BIN KOYA dan saya lebih suke di panggil “REMY” or “HACKS BLACK”. Knape saya suke sangat “HACKS BLACK”?? sebabnya saya suke makan gule2 hacks itam kerana hacks itu memberikan saya kekuatan ( jgn percaye ok) hehehe…
Saya mempunyai 5 orang adik beradik dan seorang ank saudara saya dan saya adalah ank ketiga daripada 5 org adik bradik. Antaranya ialah MOHAMAD RAFI BIN KOYA (abg long), MOHAMAD RAUF BIN KOYA (abg ngah), MOHAMAD RAZIF BIN KOYA (AJIB), MOHAMAD RAZMAN BIN KOYA (MAN), MOHAMAD RAFIQ ISKANDAR BIN MOHAMAD RAUF (ank kepada abg ngah saya merangkap ank saya sendiri jugak la). Unik nya nama adik bradik saya kerana di mulakan dengan huruf “R”. ( tq mum and dad )

Seterusnya pula saya ingin memperkenalkan seorang insan yg bergelar “MAK” yang sangat kami cintai. Beliau adalah ZAHRAH BINTI ABDUL MAJID. Umur beliau ialah 49 tahun dan still kelihatan muda ok (awet muda gitu). Beliau adalah seorang ibu yg sangat kental kerana sejak permergiaan arwah ayah saya iaitu KOYA BIN MOHAMMED, beliau tiadak pernah ada niat pon untuk berkahwin lain. Secara ringkas nya, mak saya ini mempunyai “CINTA SEJATI” terhadap arwah ayah saya. Sejak pemergiaan ayah saya selama 11 tahun yg lalu, mak lah segala2nya bagi kami semua. Mak x pernah berputus asa atau menunjukkan kesedihannya kepada anak-anak mereka malah mak kental untuk membesarkan kami semua tanpa ketiadaan ayah tercinta. Oh no!!meleleh plk air mata saya bila terkenangkan pengorbanan seorang ibu ini kan? T_T (oleh itu hacks black (HB) nk stop cite pasl ibu tercinta ini ok)

HB juga ingin memperkenalkan kepada anda semua iaitu kakak saudara HB yg sangat HB rapat dengan die.. nama dia ialah SITI NORMAH BINTI JAMALI atau lebih di kenali sebagai “noma” “cik pupu” “kupu-kupu” “sis” dan banyk lagi la,,(bnyk sagt kan nick name ko nie sis) hahaha..sis noma nie memg seorang yg sangat happening and penyayang org nye (betol ke). Selain itu jugak, sis noma saya nie tidak begitu kedekut dengan dengan saya ok (x taula dgn org lain kan) :P…kami sering keluar bersama-sama,lepak same2,karoke same2, and macam2 lagi secare bersame2..hahha..^_^…saya x nk puji die lebih2 disini kerana hidungnya akan menjadi kembang kuncup sahaja bile bce blog nie,,hahaha….

Baik la,,seterusnya HB nak cite pasal kawan baik HB di JOHOR BAHRU iaitu NUR LIYANA BINTI MAHAT NANA” dan NURUL AFFERA BINTI AZAHARI FERA”. Actually mereka nie memg sangat baik terhadap HB dan HB sangat beruntung mendapat kawan sebaik mereka nie. Segala masalah kami bertiga, kami slalu berkongsi same2 x kira la sedih or gembira kerana itu adalh peraturan persahabatan kami bertiga ok!. Bukan itu sahaja, persahabatan kami bertiga ini juga mempunyai nama persahabatan tersendiri tau iaitu “feerrraaauunn” hehehe,,lucu kan?itu la name persahabatan kami bertiga. HB berharap persahabatan ini tidak akan terputus walaupon rebut or banjir melanda ok.hehehe

Seterusnya pula ialah HB nak cite plak pasl kawan HB di SEREMBAN di mana tempat HB study skarang. Mereka2 ialah RITA SUHAILA (RITA) dan DEWI WINDURI (WIE-WIE). Rita berasal di sungai buloh Kuala Lumpur dan Wei-wie pula berasal di Kluang Johor. Actually, first time HB masok stdy kat sini, HB x kawn pon dengan dieorang nie (sombong la kate kan)hahaha..HB mula rapat dengan dieorg nie sejak HB and wie2 menjadi MC dalam pogram intensif bahasa inggeris (betol x wei2). Di sebabkan peristiwa itu la HB, WIE2 and RITA telah mula menjadi kawan baik sehingga sekarang. HB juga berharap persahabatan HB dengan mereka semua nie tidak akan terputus sehingga ke akhir hayat HB ok!!promise k BFF ku semua???
As a conclusion, HB mcm nk stop dulu la menaip nie coz HP da mula penat menaip dari malam td dengan assgmnt yg berlambak2.hahah..oleh itu HB akan sedia kan beberapa model2 untuk di tayangkan kepada anda semua,,hehehe,,,semoga terhibur ok ^_^..byeeeeeeeee!!!

(nie la abg long HB)


(ni pula abg ngah HB)


(ni MAN adik bongsu HB)


(ni AJIB iaitu adik bwah HB)


(yg cute nie plk ialah ank buah HB "RAFIQ")


(ni la my mum yg kelihatan awet muda)


(ni pula "miss noma" "cik pupu" "kupu2")
hot sister!! ^_^


fera and nan (BFF) HB


SENYUM FRIEND ^_^
                                                                                   



WIE-WIE and RITA (BFF) HB



mereka2 nie la antara model2 HB buat mase skarang nie. mereka tdak berbayar untuk menjadi model HB ok..hahaha..^_^
miss u all semua beb!!!!!