BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 11 June 2012

~ DeBaRaN MaSiH HaNgAt tErAsE ~

ASSALAMMUALAIKUM
Alhamdulillah
kepada yang maha ESA hanya mampu HB berucap SYUKUR yang teramat...
tetapi,, HB tidak mampu untuk menarik nafas kelegaan lagi sebab terdapat satu lagi keputusan yang belum di ketahui...
arrrgghhh !! terasa ingin menjerit sekuat hati untuk menghilangkan "perasaan" yang menghantui diri HB nie..
tapi, atas nasihat dari MAK dan rakan-rakan HB yang lain itu lah yang mampu membuatkan HB bertahan sekarang ini.. tankz mum and frends :)

NEXT

dear frend, jangan la rasa diri itu keseorangan, kiteorang sentiasa berada disisi dan menyokong kamu,, please,, jangan buat keputusan terburu-buru? kiteorang sangat sayang kat kamu, kiteorang xnak kamu rasa DOWN gila dengan ape yang terjadi hari ini, kiteorang faham sangat apa yang kamu rasa sekarang nie, tapi kamu kena ingat yang kamu still ada kawan yang sentiasa disisi kamu,, SERIOUSLY kiteorang memag sayangkan kamu wahai sahabat T_T....
apa-apa pon, HB xnak memaksa kamu,, cuma HB nak kamu fikirkan apa yang terbaik untuk kamu ok,, kalau jalan itu yang kamu pilih, kiteorang hanya mampu mendoakan yang terbaik untuk kamu dan sentiasa berdoa akan ape yang kamu lakukan itu adalah terbaik untuk diri kamu ok.. PERSAHABATAN kita ni akan tetap sehingga keakhir hayat ok? kami sentiasa berada di sisi kamu di saat kamu perlukan pertolongan dari kiteorang :)
akhir kata, WE LOVE YOU SO MUCH !!


( RINDUKAN SUASANA INI T_T )



sekian

Thursday, 7 June 2012

~sElAmAT PeNgaNtIn bArU ~

ASSALAMMUALAIKUM

okeh,, sempena malam nie HB xda kerja dan x boleh nak tido cepat, HB nak berkongsi sedikit saat-saat manis PENGANTIN BARU yang telah pun selamat di jalankan beberapa minggu yang lepas..
sejak HB balik cuti semester nie, HB mendapat kad  jemputan perkahwinan dari rakan, cikgu dan sedara HB sendiri.. selain tu jugak, HB turut pergi jemputan perkahwinan jiran belakang rumah merangkap FAMILY angkat HB la.. hehehe.. (perasan kot HB nie) :p

okeh ! okeh !
dengan adanya jemputan nie, maka kenaikan badan HB pun mula la "menjemput" HB ke arah kegemukan.. hahaha,, 
HB kalo orang kawen, memg x ingat la kan,, kerjanya asyik melantak nasi minyak jep..  
arrgghh !! 
da malas nak pikir pasal gemok nie,, janji HB sihat,, betol x?? ^_^ hehehehe..

anyway, di kesempatan ini, HB ingin mengucapkan 

"SELAMAT PENGANTIN BARU"

kepada 

* cikgu Alwi dan cikgu Fidah *
* Syafie dan Rhuhaidah *
* Achik dan Ayu *

~semoga dicucuri rahmat oleh-Nya
~semoga hubungan kalian berkekalan sehingga keakhir hayat
~semoga hubungan kalian sentiasa bahagia
~semoga mendapat anak cepat :)

#hope korang doakan HB kahwin cepat ok#
( errkk !! lari topik da nie )


( CIKGU ALWI & CIKGU FIDAH )




( BUJANG & DARA )

                                  


                                                                    ( ACHIK & AYU)






( SYAFIE & RHUHAIDAH )



( AMBIL BERKAT BERSAMA PENGANTIN)


SEKIAN

Wednesday, 6 June 2012

~ InStAgRaM vs StReAmZoO ~

ASSALAMMUALAIKUM
hari ini HB nak berkongsi sedikit cerita mengenai dua buah "application" yang boleh dikatakan top la buat masa sekarang..
actually kedua "application" nie adalah digunakan bagi pengguna "ANDROID" dan "I-PHONE" sahaja.. maybe la.. (i'm not sure about that) :p
yang penting HB skarang pengguna "ANDROID"... hehehe..
fuh! dunia kini memang pesat dengan kecanggihan dan kemajuan teknologi baru.
bak kata pepatah, kecangihan dunia teknologi ini seperti 
"cendawan tumbuh selepas hujan"
yup !! memg tidak di nafikan lagi kecanggihan teknologi sekarang semakin berkembang pesat dan orang ramai berlumba-lumba mengejar kecanggihan teknologi ini.

okeh! HB dah mula melalut dan terkeluar dari topik sebenar.. hehehe...
actually HB nak cerita mengenai kedua "application" nie.. 

1) INSTAGRAM
2)STREAMZOO

binatang ape nie?hahaha.. okeh ! nie la kedua binatang yang HB amat suka iaitu kita boleh mengUPLOAD gambar-gambar kat dalam "application" nie..
yang membuatkan HB suka sangat adalah,secara tidak langsung, gambar yang kita masukkan ini boleh kita edit sikit bagi nampak cantik dengan adanya tambahan frame-frame yang disediakan..
HB juga suka berkongsi gambar di kedua "application" ini sebab HB tahu setiap gambar yang HB post, mempunyai ceritanya yang tersendiri dan HB tahu setiap photographer juga turut berkongsi cerita gambarnya di salah satu "application" tersebut.. walaupun HB bukan seorang photographer, HB tersangat memahami jiwa dan perasaan mereka terhadap gambar-gambar...
ramai juga kenalan HB di STREAMZOO adalah photographer dan mereka suka berkongsi ganbar dengan HB... gambar-gambar yang mereka post itu sangat cantik dan mempunyai pelbagai keunikannya tersendiri..
seriously, HB sangat suka dengan "application" nie...
selain kita berkongsi gambar, kita juga boleh mendapat kenalan baru daripada pelbagai negara..
Alhamdulillah, kenalan HB di laman STREAMZOO nie memg kesemuanya HAPPENING dan SPORTING orangnya...

kepada korang yang ANDROID or I-PHONE user to boleh la mencuba "application" yang HB cerita nie.. memang fun giler weh !! if korang SIGN-UP "application" nie, korang jangan lupe follow HB ok..this is my user name for the both application

1)INSTAGRAM-remyhacks
2)STREAMZOO-remyhacks

selamat mencuba ok kawan-kawan ^_^


SEKIAN

Tuesday, 5 June 2012

~DeBaRaN mEnaNtIkAn KePuTuSaN pEpErIKsAaN~

ASSALAMMUALAIKUM
debaran menantikan keputusan peperiksaan keluar!!

erkk!! memang menjadi lumrah kehidupan seorang pelajar apabila tibanya saat-saat dimana peperiksaan akan berlangsung dan diikuti keputusan yang akan dikeluarkan...
begitulah rasanya dihati HB yang sekarang ni rasa macam nak gila!!
arrgghh!! aku benci dengan perasaan sekarang ni..
entah apalah agaknya keputusan yang akan keluar nanti..
lulus atau tidak, HB hanya berserah pada-Nya...
HB pun dah buat sebaik yang mungkin dan HB berharap keputusan kali ini tidak mengecewakan diri dan juga keluarga terutama MAK..

secara jujurnya, untuk keputusan kali ini, HB  tidak mengharapkan untuk mendapat "dekan" sebab HB tau subjek-subjek yang HB ambil nie memang agak KILLER sikit !
tetapi HB tidak berputus asa untuk berlajar dan terus belajar... HB hanya mengharapkan pointer kali ini tidak menurun dari pointer sebelum ni..

HB juga turut mendoakan supaya kawan-kawan kolej HB dapat keputusan yang membanggakan mereka serta keluarga...

" DOAKU SENTIASA DIRINGIN NAMA MU KAWANKU"

sekian