BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 6 June 2012

~ InStAgRaM vs StReAmZoO ~

ASSALAMMUALAIKUM
hari ini HB nak berkongsi sedikit cerita mengenai dua buah "application" yang boleh dikatakan top la buat masa sekarang..
actually kedua "application" nie adalah digunakan bagi pengguna "ANDROID" dan "I-PHONE" sahaja.. maybe la.. (i'm not sure about that) :p
yang penting HB skarang pengguna "ANDROID"... hehehe..
fuh! dunia kini memang pesat dengan kecanggihan dan kemajuan teknologi baru.
bak kata pepatah, kecangihan dunia teknologi ini seperti 
"cendawan tumbuh selepas hujan"
yup !! memg tidak di nafikan lagi kecanggihan teknologi sekarang semakin berkembang pesat dan orang ramai berlumba-lumba mengejar kecanggihan teknologi ini.

okeh! HB dah mula melalut dan terkeluar dari topik sebenar.. hehehe...
actually HB nak cerita mengenai kedua "application" nie.. 

1) INSTAGRAM
2)STREAMZOO

binatang ape nie?hahaha.. okeh ! nie la kedua binatang yang HB amat suka iaitu kita boleh mengUPLOAD gambar-gambar kat dalam "application" nie..
yang membuatkan HB suka sangat adalah,secara tidak langsung, gambar yang kita masukkan ini boleh kita edit sikit bagi nampak cantik dengan adanya tambahan frame-frame yang disediakan..
HB juga suka berkongsi gambar di kedua "application" ini sebab HB tahu setiap gambar yang HB post, mempunyai ceritanya yang tersendiri dan HB tahu setiap photographer juga turut berkongsi cerita gambarnya di salah satu "application" tersebut.. walaupun HB bukan seorang photographer, HB tersangat memahami jiwa dan perasaan mereka terhadap gambar-gambar...
ramai juga kenalan HB di STREAMZOO adalah photographer dan mereka suka berkongsi ganbar dengan HB... gambar-gambar yang mereka post itu sangat cantik dan mempunyai pelbagai keunikannya tersendiri..
seriously, HB sangat suka dengan "application" nie...
selain kita berkongsi gambar, kita juga boleh mendapat kenalan baru daripada pelbagai negara..
Alhamdulillah, kenalan HB di laman STREAMZOO nie memg kesemuanya HAPPENING dan SPORTING orangnya...

kepada korang yang ANDROID or I-PHONE user to boleh la mencuba "application" yang HB cerita nie.. memang fun giler weh !! if korang SIGN-UP "application" nie, korang jangan lupe follow HB ok..this is my user name for the both application

1)INSTAGRAM-remyhacks
2)STREAMZOO-remyhacks

selamat mencuba ok kawan-kawan ^_^


SEKIAN

1 comments:

hacks_black said...

testing testing :)