BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 28 December 2011

WhAt? AdIk Ku eXcIdEnT laGi??

ASSALAMMUALAIKUM.....
what?? adik aku excident lagi??....
itulah reaksi HB bila dengar adik HB nie excident lagi,, kadang2 rase geram pon ade gak gan adik HB nie coz nie da kali ke 3 die excident motor,, agaknye memg hobi die kot nk excident2 nie?? ishh, bahaya kot,,
cukup la mase first time die excident dulu HB tgk kesengsaraan die kat hospital sewaktu kakinya patah.. ouchh!! nikmat kan?? hehehe..
dalam beberape bulan kemudian, die kemalangan lagi dan menyebabkan tumit kaki die kena simen,,
ishh ape nak jadi lah dengan adik aku nie kan?? x serik2 dgr ckp org tua.. my mum slalu berpesan kat anak2 die supaya pndu kenderaan tu jgn laju2,,pandu secare berhemah,, tapi nk buat mcm mane kan? malang x berbau.. kejadian seperti ini semuanya kehendak ALLAH s.w.t

hari ni HB di kejutkan lagi bahawa adik HB nie kemalangan lagi,, nasib baik x seteruk yg lepas2,,
kali nie just lutut kaki die je yg terseliuh..kejadian nie blaku sebab adik HB x sempat nak elak dari motor kawan die yg berada di hadapan die,, cilok punye cilok, akhirnya adik HB nie berjaya juga mencium jalan raya yang sgt die rindui itu,, hahaha,, pelik kan nk cium jalan raye??
ape lagi, HB pon dtg kat tempat kejadian and bawak die ke hospital untuk menerima rawatan doktor..
(cantik gile kot doktor tadi, HB sempat lagi kenyit mate kat die ^_6) hehehe..
sangat miang disitu oke.. hahha
ok la, HB pon udah kelihatan penat bangat,, mau berehat dulu.. out zZzZzZz...


(sempat lagi kot snap pic nie) hehehe :P


(ni la juara cium jalan 3kali (ajib) )


(zon kritikal?? adik HB  x ke tahap nie lagi ) :P

Tuesday, 27 December 2011

MiNuM pEtAnG bErSaMa "JeMpOt-JeMpOt"

ASSALAMMUALAIKUM...
ok hari nie HB nak HB nak berkongsi tentang makanan,, (hamboi xde cerita lain agaknye) hehehe..
ok apa pasal makanan HB nak kongsi kat korang semua.. betul tak? hehe..
sebenarnya makanan yang HB nk berkongsi kat korang semua ialah  sejenis makanan yang di beri name
" jempot-jempot"
kalau kawan HB di kolej yg berasal dari penang die x tau ape tu jempot-jempot.. pelik kan?? padahal makanan nie tersgt2 simple untuk membuat nye,, hehhe,, (mcm pndai je HB buat) ofcoz i am.. hehehe..
kawan HB c fakhrul and mat sham nie dieorg x panggil jempot-jempot tapi dieorg panggil makanan nie
"cekodok"
thatz is a same meaning ok.. hehhe.. what ever tentang name makanan nie, HB tersangat2 suke makan jempot-jempot nie time pagi or petang.. kalo dulu mase sekolah rendah, my mum rajin sgt buat sarapan pagi dengan hidangan jempot-jempot nie,, HB pula kalau makan memg x ingat org blakang.. tersangat tamak ketika itu,, heheh..
ermm,, lately nie my mum da malas nak masak2 hidangan seperti ini.. maklum la,, anak2 semua da semakin meningkat dewasa.. so, die pon da malas nk buat benda2 nie.. heheh.. 
oleh kerana HB nie suke sgt tolong my mum masak, so HB ada la sikit meghafal beberape "secret resepi" dari die untuk HB senang pada kemudian hari jika my mum sakit ke ape ke kan.. HB bukan nak mendoa kan.. tp kalo org tua kita sakit, sape lagi yg nak mask untuk die nanti kan? (oke agak terharu disini) :(
oke enough HB.. dah terpesong dari landasan nya oke.. hehehe..

actually HB nk bercerita sikit mcm mane nak buat "jempot-jempot" nie... if korang free, korang buat la makanan nie,, sedap wieh kalo makan panas2.. hehehe.. ok2.. korang follow la step2 di bawah ini oke...

bahan-bahan utama:-
1) tepung, garam, telur, kentang, bawang, ikan bilis..
     (ikot korang nak buat bape bnyk oke)

cara-cara pembuatannya:-

1) hiriskan bawang sehalus mungkin and potongkan kentang secare dadu
2)  masukan tepung, bawang, kentang and ikan bilis tersebut and masukkan sedikit demi sedikit air dan kacau 
     adunan tersebut sehingga sebati.. (tidak terlalu cair dan tidak terlalu keras oke)
3) masukan sebiji telur dan dua setengah sudu kecil garam (garam perlu dikawal supaya makanan korang 
    tidak terlalu masin or tawar ok). kacau adunan tersebut sehingga sebati ok.. after that korang boleh la 
    menggorengnya.. minyak perlu bnyk ok kawan2..
4) dah selesai goreng, ape tunggu lagi, korang bedal la jempot-jempot tu,, hehehe...

SELAMAT MENCUBA YA!!!

(ini la bahan2 nya okey )
(setelah di adun jadi lah macam ini)



(nyum nyum... selamat menjamu selera okey )

Wednesday, 14 December 2011

kHaSiAt pEtAi :)

ASSALAMMUALAIKUM semua,,
HB nie asyik tenggelam n timbul je dlm blog nie knap eek??
Ermm,, actually HB nie bz la semenjak dua menjak nie,,maklum la dari start HB cuti sem sampai sekarang, HB menjadi driver x berbayar oleh my mum untuk die senang pergi kesini and kesana (ayat x boleh bla) hehehe,,
Haaa !! hari ni HB nak bercerita pasal “PETAI”.. korang semua makan petai x?? hrini first time HB melantak petai,,tp x bnyak la,,sikit je coz nak merasa petai tu mcm mane kan,, itu pon kakak ipar HB yg masak petai nie,,die mask SAMBAL PETAI (pandai jugak kakak ipar aku mask) hehehe,,
Sebelum kehadiran kakak ipar HB nie kerumah,, kiteorang x penah di beri pendedahan oleh my mum untuk makan petai coz my mum pon tau yang kiteorang nie x makan petai,, tp just my mum and abg ngah HB je yg makan,, so,,memg sejak azali lagi kiteorang x makan petai oke,,hehehe,, actually nie petai nie memg banyak risiko2 tertentu apabila kite makan die.. antaranya ialah:-
--Petai nie akan menyebabkan mulut kita berbau agak kurang menyenangkan orang sekeliling oke
--Petai nie akan menyebabkan air kencing and apabila kita berak akan berbau ( pehh! Gile la) hehehe
Haa !! itu la antara risiko2 yg stakat nie HB tau,,yg lain HB x kaji lagi,,hahaha,, HB rase golongan muda sekarang amat kurang untuk menceburi diri mereka untuk makan petai nie,, maklum la, golongan muda nie kan slalu kuar lepak2 gan kawan or lepak dengan pacar korang kan?? So, untuk menjaga standard korang, petai nie memg hareemm nak di sentuh nya,,( eleh HB nie,, paku dulang paku serpih, cakap org dia yg lebih2) hahaha,, tau x pe,, sbb tu la HB try makan sikit jep,, :P
My mum ade jugak cakap yg mkn petai nie bagus untuk kesihatan kita seperti “ awet muda “ oke.. lepas je HB makan pedai HB terus buka laman sesawang yg slalu nenek HB buka iaitu GOOGLE untuk mencari maklumat pasl khasiat makan petai nie,, so, disini HB nak berkongsi sikit kepada rakan2 HB yg sgt awet muda untuk membaca sedikit khasiat petai ini..
Pokok petai merupakan spesis pokok asli yang tingginya sekitar 30 meter, dan banyak tumbuh di kawasan hutan Malaysia, Indonesia dan Thailand. Buah petai mempunyai kadar protein dan lemak yang tinggi berbanding buah-buah hutan yang lain. Selain itu buah petai mengandungi kalsium, fosforus, zat besi serta kaya dengan vitamin A, B1, B2 dan C (vitamin C boleh jadikan anda awet muda!). Yang paling berkhasiat ialah petai yang segar dan besar buahnya. Jadi jika memilih petai di pasar tu, pilihlah yang bijinya nampak besar dan segar, itulah yang terbaik.

KHASIAT PERUBATAN PETAI

Biji Petai

* Khasiatnya ialah apabila dimakan dapat merawat masalah hati (liver), busung, bengkak buah pinggang, kencing manis (diabetes). Juga dapat membunuh cacing dalam perut serta usus, lalu keluar bersama najis.

Daun

* Daun petai boleh digunakan untuk merawat demam kuning. Caranya ialah dengan merebus daun petai, kemudian airnya dibuat minum.

Akar (kulit akar)

* Ini khusus untuk rawatan kencing manis (diabetes), juga direbus kemudian airnya diminum. Amalkan selalu.

Haa !! begitu la cerita nya khasiat petai nie,, sekiannn w’salam….. ^_^


( terliur tgk sambal petai nie )



Monday, 5 December 2011

SuNyI Ku tAnPa kAmO "iNtErNeT"

ASSALAMMUALAIKUM..
Ape kabo semua??sihat?? da lame rasenye HB x update blog nie sampaikan my sis pon da bising ( sibuk jep die tu kan) hehehe,,actually bg HB saje2 je x nak update blog nie, tapi..tapi..tapi.. internt xde la,,hehehe,,sejak HB balik cuti sem nie, HB nye “BEROKBAND” P1 xleh guna coz xde coverage at kawasan umah HB nie,, so agak susah la HB nak MADAH BERHELAH dalam blog nie kan,,( alasan je HB nie kan ) hehehe,, :P
Ermm,, actually HB banyak sangat celoteh nak di ceritakan dalam blog nie,, tp untuk kali nie HB nak berceloteh pasal internet,, HB amat kesal dengan “BEROKBAND” P1 HB nie,, first HB beli “BEROKBAND”  nie kat KL,, HB berkongsi bersame RITA and WIE-WIE coz dieorg pon nak pkai gak internet nie for do the assgmnt kiteorg,, knape kiteorg x guna internet kolej? Sebabnya internt kolej x sampai kat bilik kiteorg,,so, agak susah la kalo kiteorg nak menggunakan internt tok cari maklumat kan,, oleh itu, kiteorg bersetuju untuk mengambil pakej dari P1 nie sebagai pengubat untuk kiteorg cari maklumat (cari maklumat ke?) hehe,, paham2 suda,,,
HB amat kesal sikit dengan P1 nie coz first time kiteorg beli, HB pon tgk dulu kawasan rumah HB kat JB nie ade coverage or x,,,ternyata ada coverage,,so, dari situ la HB pon bersetuju untuk membeli “BEROKBAND” nie,, setelah HB cuti sem, HB  pon balik la JB,,selepas satu hari HB di JB, hati HB nie amat merindui dengan FB,,bak kata  NAJWA LATIF ialah “CINTA MUKA BUKU” (amat poyo disitu) hehehe,, :P
Oleh itu, HB pon dengan penuh rase bangga nya meng’ connect kan “BEROKBAND” HB nie kat laptop,,hampir 5 minit juga HB tunggu tp x boleh access internt,, HB pon ape lagi, teramat geram la di hati ini dengan “ BEROKBAND “,, sampai kan HB termaki2 “ BEROKBAND “ nie,,hehehe,, (padan muke ko) :P
Degan rase marahnye HB pon call la careline P1 nie coz nak tau sangat ape masalah “BEROKBAND” die sekor nie,, dengan pantas nye HB mengambil handfone da HB call,,,
HB: hello
P1: hai, can I help u? my name is fauzi? What is ur name?
HB: my name is RAHIMI..
P1: ok En. RAHIMI, ape yg saya boleh bantu anda..
HB: saya nak tnye la, knape saya x boleh connect “BEROKBAND”  nie skarang??
P1: ok En. RAHIMI, boleh encik bg alamat rumah encik untuk saya cek
HB: no 27.. bla bla bla….
P1: ohh En. RAHIMI saya minta maaf kerana kawasan perumah encik nie ada sikit problem dengan coverage
HB: Oh yeke?? Agak2 berape lame pihak awak mengambil tindakan untuk memperbaiki ape yg patut??
P1: owh,, itu saya tidak pasti,,mungkin mengambil masa dalam 2 bula lebih..
( dalam hati macam nak maki je time tu..yela 2 bulan lebih kot)
HB: oh ok,,terima kasih banyak2! Bye!


Sejak dari hari tu HB rase amat kesal sgt2 kerana membeli “ BEROKBAND” yg x seberape nie,,amat geram ok rase hati ini… >,<
Di sebabkan HB amat keboringgan duduk di rumah tanpa membuat aktiviti ape2,, HB pon membodek my luvly mum untuk die memasang internt di rumah,,, mengambil masa berhari juga HB memujuk my mum nie,, (keras kepale nie) hehehe,,:P
Oneday my mum pon setuju untuk memasang internet di rumah,,tanpa rase segan silu nya HB pon call la abg sedare HB nie yg kje di TELEKOM MALAYSIA ( TM ) untuk menanyakan pakej2 ape yg patut kiteorg guna,, cot cet punya cot cet, HB pon setujula pakej yg die tawar kan,, tankz bro !! ^_^,,, dengan rasmi nya HB pon tidak la rase sunyi di rumah kan,,dan blog HB pon tidak akan sunyi tanpa tuan nya ok,, I’allah….
Ermm,,ok la,, terase amat perit mata nie menaip dalam keadaan yg gelap,, dengan rasmi nya HB nak mengatakan di sini yg HB nak sambng episode cerita korea “ THE SNOW QUEEN”
What?? OMG !! HB da minat ke tgk cite korea nie??? Hahaha,, nie la org kate pengaruh dari rakan-rakan sebaya… tankz RITA and WIE-WIE coz korang la yang ajo aku tgk cite mengarut nie sampai aku terpengaruh sgt2 dengan cite korea nie (romantic gile kot cite korea nie) hehehe,,
Ok bye2 and gud nite all ^_^

(nie la "BEROKBAND" b****)

(now HB pkai wifi je kat rumah)


( tuu diiaa korea suda mai )

Monday, 10 October 2011

AiNa tHe bEsT oF VoIcE


ASSALAMMUALAIKUM semua ^_^,,ape kabo?sihat?sakit?demam?ha!ape lagi,,g la mkn ubat ok,,
Ermm,,hari minggu bakal tiba,so jawapannya BORING la terperap je kat dlm bilik nie,,L
Actually x boring mane pon kalo kite stdy je kan,,(alasan HB je tu)
Ermm,,ok,pada hari sabtu nie my HOT SISTER nak dtg serembn!! Best2,,boleh kuar gan die + ketuk duit die,,hahaha,,(jgn mara ye sis) J
Pada hari sabtu nie jugak la kawan kolej HB iaitu AINA masok pertandingan karoke di terminal 1 seremban,,,wow!x sabar ok nk tgk persembahan mantap dari die,,
Actually suare AINA nie boleh membuat kan bulu-bulu dade HB meremang ok,,hahaha,,(merdu sgt sore die)
Memg x dpt di nafikan kehebatan suare AINA nie tau kawan2,,,bg HB,suare die memg sgt2 mantap dan tip-top,,kawan2 HB yg lain pon suke dgn kemerduan suare AINA nie,,
Huhu,,hari sabtu pon da tiba,,macm biase la kan,,kalo HB nk kuar g mane2,HB mesti bgun awal sampaikan HB kne kejutkan c WIEWIE nie,,(susah btol nak bgun pagi),,ape nk jadi la kan,,hahaha,,,
Kiteorg bergerak dari kolej ke terminal tu pada jam 11 lebih kot,,(ye ke wie2),,hahah,,lupe sebentar,,setibenye kiteorg sampai kat terminal tu,my HOT SISTER pon sampai gk,,(ni la d katekan pertalian persaudaraan yg begitu kuat)hahaha,,(nk munth kot) J
After HB jumpe my sis,,kiteorg pon bergerak menuju ke tempat pertandingan tu,,x sabar nie nk tgk kawan HB menyanyi di atas pentas,,ermm,,setibenye kiteorg sampai, MC tu announce 4 the break kejap dan akan bersambung pada jam 2,,nasib baik kawan HB tu x nyanyi lagi,,hehehe,,after that,kiteorg g makan jap memandangkan my perot sudah menyumbangkan suare yg x merdu nie,,,hahah,,kiteorg g makan kat MCD jep,,my HOT SISTER blanje kiteorg,,hehehe,,(tq sis ^_^),,,ko la sister paling hot yg aku ade ok,,hahah,,
Lepas mkn,ape lagi kan?kiteorg terus menuju ke tempat pertandingan tu la,,,bile tibenya nye giliran AINA tok nyanyi kat depan,wah!!rase mcm kiteorg jep yg nk menyanyi tau!!!(nerves sgt2 kan wiewie)hahaha,,,
Bile AINA da start mengeluarkan suare die,,my sis pon terkezut dgr suare die yg merdu tu ok,,actually AINA mendendangkan sebuah lagu yg pernah di popularkan oleh ZIANA ZAIN yg bertajuk KEKAL,,(memg AINA kekal di hati kami semu la) J
Ermm,,lepas jep AINA abis nyanyi,kiteorg pon beredar dari situ,,ape lagi kan,time tok ketuk my hot sis blanje makanan ringan tok HB bawa balik ke kolej la kan,,hehehe,,(ko memg baik sis) J
Setelah selesainya sesi ketuk-mengetuk nie,,HB gan kawan HB pon balik la kolej kiteorg,,my HOT SIS plak die still stay situ lagi coz nk tunggu buah haty die dtg,,(M),,hahaha,,jgn mara sis,,
Owh!!balik je dari terminal n sampai kat kolej,,my assgmnt memanggil2 daku tok kerja kan die,,(owh tidak),,penat ok en,assgmnt!!
p/s: abis kan dulu assgmnt anda semua sblum pergi kemane2 ok!BYE!
sorry coz x dpt upload video die nyanyi
(ni la AINA)












Wednesday, 5 October 2011

PeRiTnYa hIdUp iNi :(


ASSALAMMUALAIKUM…ape kabo semua?hope semuanya sihat2 slalu ok,,
huhu,,HB ape kabo lak??ermm,,HB baik2 jep,,tp enth la,,knape la dgn perasaan HB nie,,boil agaknye,, L
ermm,,enth la ek,,sejak2 HB kne PERLI dgn SESEORANG nie,HB rase diri HB nie memg x berguna sgt2,,ape la dosa HB nie kn??(YA ALLAH AMPUNILAH DOSA KU INI L)
actually HB x penah pon lupe jasa baik SESEORANG nie,,just kerana d sebabkan HB lost contact gan SESEORANG nie,,HB terus kne peril,,(wow!!sakit kot kne peril ni kn?)
HB bukan saje2 nk lost cntct gan die,,tp HB ade reason tersendiri ok,,HB nk jage haty dua pihak skali pada masa itu,,arrrgghh!!gile2,,skarang nie,HB sendri yg terase diri ini da d asingkan L
Skarang nie ape patot HB buat??terus mendiam kan diri dengan kedua2 pihak nie kew?? Or terus dengan diri ini di hantui oleh kate2 PERLI itu???
Arrgghh!!buntu2!!
Out!!bye2!!





Wednesday, 28 September 2011

RiAnG rIa hArI RaYa vErSi KoLeJ


 ASSALAMMUALAIKUM ^_^
Ape kabo kawan2 HB kesaygan HB???hope kamo semua sihat2 slalu ok,,
Huhu
Arie nie HB nak berkongsi dgn anda semua tntang “MAJLIS JAMUAN RUMAH TERBUKA KOLEJ TEKNOLOGI ALPHA” (kolej HB skarang)
Actually majlisnye bermula pada hari sabtu iaitu pada 24/9/11…sebelum acara ini di adakan,,setiap sem telah di beri tugasan untuk menyediakan menu makanan tersendiri,,so,,kiteorg sebagai sem 1 di beri menu masakn BBQ (perghh!!sedap sey) hehehe,,
B4 that,,pada hari jumaat kiteorg semua kne turun “padang” untuk memeriahkan aktiviti merewang bg membersihkan ayam2,memotong serai,bawang n yg same waktu dgn nye,,(HB x tau pon ape bahan2nye)hehehe,,,
Pada hari jumaat tersebut,,bagi plajar perempuan,dieorg melakukan acara potong memotong n yg lelaki plk melakukan acara basuh-membasuh ayam (eeuuwwkk!!bau ayam suda) ^_6
Actually aym yg kiteorg anggarkan adalah 30 ekor,,but yg sampai hnye 15 ekor jep,,ada ke patut??so,mase mlm rewang tu kiteorg basuh ayam yg 15 ekor tu,,then kne tunggu lagi 10 ekor yg baru nk beli,,sgt lmbat ok mlm tu,,da la kiteorg nk kne hias khemah lagi,,
Then,pkol 10lebih ayam baru sampai,,ape lagi,,kiteorg kne la basuh ayam tu lagi kan,,(penat wow),,lepas ayam da d cuci,kiteorg pon masok kan rempah-rempah untuk perap ayam nie sblom d panggang,,wah!bkn main teruja lagi c RITA and the geng gaul ayam dgn rempah-rempah tu (jgn kluar peluh suda ok) hahaha,,,
Lepas kiteorg da kerjakan c ayam td,,kiteorg bergegas plk untuk menghias khemah bg bdk2 SEM 1 nie,,mcm2 bende yg d buat bdk2 pompuan,,ketupat la, bunga mangga la,,kain plekat n kain batik la,,(ishh!!poning pale HB nie)hehe,,HB just tlg tgk n tlg pasang2 ape yg dieorg nie x sampai nk pasang kan,,(maklum la,bdk pompuan nie nk manje2 je kan)hahha ^_^
Ok,,lepas kiteorg da selesai segale2nya,,kiteorg pon balik and terus tdo pada jam 3 lebih pagi,,
(arrgghh!!!ngantok ok time tu (@_@) )
Bgun je pagi,,HB terus kjot c RITA n WIE2 nie,,(dieorg nie sush sikit nk bgun pg),,so,HB la yg kjotkan dieorg,,(dieorg nie pon nk mnje2 gn HB) :P,,lepas da siap2 semua,kiteorg pon pergi la majlis rumah terbuka kolej kiteorg tu,,tema bju HB,RITA n WIE2 warne PURPLE ok,,(jgn jeles) ^_^
Ok la,,sampi d sini je yg HB mampu tok cite kat korang ok,,skarang HB nk bercerita kat “ASSGMNT” yg berlambak2 nie plk,,bye2,,=_=’
(muke2 pencuci ayam)
hahaha ^_^


muke ngantok time nie,,tp d sebabkan ade org nk snap pic,,
ape lagi!!pozing la kiteorg kan,,hahaha




(love purple)


mate still ngantok lagi nie!!


(pendek jugak c wie2 nie ek)
hahaha..


(TEO, JAMAL and HB)


(sempat lagi tu nk pozing snap pic nie)
hahaha


























Thursday, 22 September 2011

HaPpY bIrThDaY BfF Ku ^_^


ASSALAMMUALAIKUM smua ^_^,,ape kabo arini??sihat x??HB harap korang semua sihat2 sejahtera ok,,hehehe,,
Ok,,arini HB nak berkongsi dgn korang semua pasal BIRTHDAY bff HB yg berada kat johor skarang nie,,
Ermm,,pada tanggal 23/09/1991 IBUnya telah melahirkan seorang puteri yg di beri nama
NURUL AFFERA BINTI AZAHARI
Die adlah anak sulung permpuan di dalam keluarganya..
Actually HB kenal dengan FERA nie sejak kiteorg dari zaman kanak-kanak lagi,,pengenalan ini semakin lama dan semakin erat sehingga kan kiteorg menjadi “BFF”
FERA nie seorg yg sangat baik,happening person, serta seorang yg suke sangat ketawa..(happy kan die)hehhe..
Kalau nk d ikut kan,pengenalan kami nie hamir dari 10tahun suda (wow!lame gk kiteorg kawan)..kadang-2 HB kalo ade masalh,HB suke sgt berkongsi dengn die n NANA..X kira la kalo cite nie tentang kesedihan atau kegembiraan HB..dieorg sanggup dan sudi mendegr masalh HB nie,,,(tankz friend)
Oleh itu,sempena hari nie adalah hari ulang tahun fera,HB ade sikit kate-2 untuk die

SELAMAT ULANG TAHUN SAHABAT KU

AQ BERDOA SEMOGA KAU DI MURAHKAN REZKI, DI PANJAGNGKAN UMO, SERTA BERBAHGIA D SAMPING ORG YG KO SYG TERUTAMA FAMILY KO YG TELAH MEMBESARKAN KO OK,,,AKU JUGA BERDOA AGAR PERSAHABATAN KITE BERTIGA AKAN KEKAL SEHINGGA KEAKHIR HAYAT KITA NNTI OK ^_^…SEGALA KENANGAN KITE BERSAMA AKAN TETAP BERSEMADI DI DALAM INGATAN AKU DAN TIDAK AKAN AKU LUPAKAN SEGALANYA TENTANG PERSAHABATAN KITA..

(NURUL AFFERA BINTI AZAHARI)


1,2,3 "KLIK"

SENYUM ^_^



                                                              
                                                                  NANA AND FERA




(KHAS UNTUK MU FERA)
SORRY COZ NOT REALITY CAKE


Tuesday, 20 September 2011

haPPy beffDAY bfF (WIE2) ^_^


ASSALAMMUALAIKUM kwan2 ku yg tercinta ^_^..hari ni HB nk berkongsi dgn kwn2 semua tntang befday kawn HB merangkap BFF HB yg berada d seremban nie..

TANGGAL 21/09/1991, tangisan seorang bayi puteri telah slamat di lahirkan dan hal ini telah memberikan keceriaan terhadap keluarga nya..tangisan seorang bayi ini telah menamatkan hari-hari terhadap IBU nya yg mengandungkan nya selama 9 bulan.. bayi puteri ini telah di beri nama “DEWI WINDURI BINTI IRWAN” (wie2) dan kini umurnya telah mencapai 20 tahun…(da tua rupenye kwn HB nie ek)hehehe..

HB nak cite sikit la tentang wie2 nie kan..die nie seorang wanita yg sangat cute,baik,peramah ,pandai serta seorang yg  lurus” n “pendek”,,hahaha (mampus HB nnti kne mara dgn die)hehehe..HB dan RITA sangat eppy bile bersama dengan c wie2 nie,,kalau bab2 “bergosip” nie,,die cpt je nk pasang telinge,,hahah,,(eleh,mcm HB pon x pasang telinge je kan?) :P

Ermm,,sempena hari lahirnya pada hari ni,,HB bersame2 RITA, KAK LONG n YATI bergegas pergi ke tesco seremban 2 untuk beli barang2 dapur untuk kiteorang buat jamuan sambutan hari lahir nya,,kiteorg gerak dari kolej ke tesco dari jam 6ptg and balik ke kolej jam 8mlm,,kiteorg just ambil mase 2 jam je tok beli barang2 masakn nie,,ermm,,da sampai je kat tesco, HB bersame rita terpaksa meninggalkan KAK LONG n YATI sekejap coz kiteorang nk g sevey kek..akhir nya HB and RITA jumpe pon KEK kegemaran c wie2 nie iaitu “CHEES CAKE” (NYUM2 ^_^)..tp kiteorg just bayar je dlu kek tu n kemudian nnti HB gan TEO (housemate) yg akan amik kek tu nanti..

Selepas je kiteorg da habis shopping n balik,,HB tgk c TEO and JOJO (housemate) da  pon belikan c wie2 nie hadiah,,(wah!dieorg pon ingt jugk befday bdk kecik nie) hehehe,,^_^
Si TEO belikan wie2 lampu kaca yg berwarna-warni,,(cantik tu),,si JOJO plk belikan glass hiasan yg cantik,,,baik sungguh kawn2 HB nie,,untung la wie2 dapt kawn mcm kiteorg nie kan,,hahha (ngade2 la plk HB nie) :p

Ermm,,,tepat je jam 12 tgh malam nnti kiteorg semua akan bergerak ke kelas untuk buat surprise kat wie2 nie,,(excited sangt2 nie),,so,,jam HB pon telah menunjukkan tepat 11.30 malm,,oleh itu,,HB nak bergerak dulu ke kelas ok,,nk prepare awal2 tok c bufday gurlz  nie ^_^
TEO!!!jom kite bergerak sekarang!!dari kiri, cpat jalan!!!hahaha,,

(ni la bufday gurlz wiewie)
cute je kan??



(mke penat HB and RITA)




(ini la chess cake nye)
^_^




(hadiah dari JOJO)



(hadiah dari TEO)



(WIE2 and RITA)



(WIE2 and YATI)




(WIE2 and KAK LONG)




(3 pendekar bujang lapok)





Akhir kate dari HB
HAPPY BIRTHDAY DEWI WINDURI BINTI IRWAN ^_^


Monday, 19 September 2011

KeRiNdUaN "HB" tErHaDaP dIrInYa :(


Assalammualaikum,,hye kawan-kawan yang sudi membaca blog HB.. apa kabo kamu semua??hope semuanya sihat2 seperti HB yg memg sihat tubuh badan nie ok!heheh,,^_^..harini HB nak kongsi kat anda semua akan kerinduan HB pada seseorang insan yang sangat HB sayangi..sape tu???(cpt cite HB!kami semua nk tau!!)…ye kawan2,HB nk cite la nie,,ermm,,actually orang yg HB sedang rindu nie mesty la seorang manusia ok,,heheh,,(loyer buruk plk HB ni ek :P),,hmmm,,sebenarnya HB sangat merindui anak HB yg berada di johor tu (HB da ada ank kew??) ank abg HB la,,HB da anggap die sebgai ank HB sendiri ok,,,

Anak HB tu sangat2 la manja gn HB coz dari kecil sampai HB da nk g study, die still bersame dgn HB walaupun kadang2 terasa geram dengan perangai die yg degil tu (biase la budak2 la katekan ^_^)… actually dari die kecik HB bersame dengan my mum menjaga die walaupon “IBU” kandung  die da bercerai dengan abg HB (ini masalh rumah tangga dieorg)…mase die masih bayi lagi, kalau HB x sekolah, HB la yang memandikan die, buatkan die susu, dodoikan die tido, bawak die g jalan2 and banyk lagi la,,orang kate, kalo air mandian bayi tempias kat badan kita, die akan sentiasa sayng kat kite kelak nnti,,(betol ke??) HB harap betol la kan,,hehehe,,

Kalau ank HB nie sakit (demam) HB slalu berdoa pada ALLAH supaya sakit die tu akan beransur dengan cepat, x pon HB mintx supaye die punye demam tu transfer kat HB,,biar la HB yang merasekan keperitan tu,,HB x sanggup tgk keadaan ank HB tu kalo die demam,,hati HB akan rase sayu je tgk keadaan die nnti,,:~(
Kalo HB ada kat johor skarang nie,,mesty HB akan berbual2 dengan die dulu sebelum kiteorng tido tau,,kadang2 ape yang die cakap, HB x paham pon,,(biase la budk baru berumur 3taun kan)..HB terpaksa la buat2 paham jugak coz kalo HB x layan ape yg die membebel tu,die mesti merajuk dengan HB dan die mesty terus keluar dari bilik dan tido kat nenek die (my mum) hehehe,,lucu kan ank HB tu..(dik!!ude rindu sgt2 kat adik :~(…..selalunya juga, kalo sebelum tdo, suda menjadi tabiat HB akn mengajar die baca doa tdur dan slalu menanyakan beberapa soalan dekat die,,soalan die berbunyi:-
HB     : adik syg sape?
RAFIQ: rafiq syg ude la,,
HB     : lagi?
RAFIQ: MEM (my mum), ayah (bapak die daaa) , ajib, gan cik long
HB     : man??
RAFIQ: rafiq x syg man sbb man x kasi rafiq main henset die
(ank HB ni hantu handphone tau,pantang nmpk,ade je game yg die nk main,,hehe)
HB     : x baik la rafiq nie,,syg la man ok?
RAFIQ: yela2,,

Begitula sedikit sketsa antara HB dgn ank HB tu,,(hai,mcm2 la HB nie kan)heheh
Ermmm,,,k la kawn2, HB nk tdo dulu,,nk mimpikan ank HB tu,,(HB ade sikit gmbar HB bersame dgn die),,,nitezz (@_@)


(nie la die hero superman "RAFIQ")




(KAMI SEDANG BERPOZING TOK IKLAN COLGATE,,HEHEHE)




MISS KAT DIE SO MUCH
(DIK,COVER LA GIGI TU)