BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 5 December 2011

SuNyI Ku tAnPa kAmO "iNtErNeT"

ASSALAMMUALAIKUM..
Ape kabo semua??sihat?? da lame rasenye HB x update blog nie sampaikan my sis pon da bising ( sibuk jep die tu kan) hehehe,,actually bg HB saje2 je x nak update blog nie, tapi..tapi..tapi.. internt xde la,,hehehe,,sejak HB balik cuti sem nie, HB nye “BEROKBAND” P1 xleh guna coz xde coverage at kawasan umah HB nie,, so agak susah la HB nak MADAH BERHELAH dalam blog nie kan,,( alasan je HB nie kan ) hehehe,, :P
Ermm,, actually HB banyak sangat celoteh nak di ceritakan dalam blog nie,, tp untuk kali nie HB nak berceloteh pasal internet,, HB amat kesal dengan “BEROKBAND” P1 HB nie,, first HB beli “BEROKBAND”  nie kat KL,, HB berkongsi bersame RITA and WIE-WIE coz dieorg pon nak pkai gak internet nie for do the assgmnt kiteorg,, knape kiteorg x guna internet kolej? Sebabnya internt kolej x sampai kat bilik kiteorg,,so, agak susah la kalo kiteorg nak menggunakan internt tok cari maklumat kan,, oleh itu, kiteorg bersetuju untuk mengambil pakej dari P1 nie sebagai pengubat untuk kiteorg cari maklumat (cari maklumat ke?) hehe,, paham2 suda,,,
HB amat kesal sikit dengan P1 nie coz first time kiteorg beli, HB pon tgk dulu kawasan rumah HB kat JB nie ade coverage or x,,,ternyata ada coverage,,so, dari situ la HB pon bersetuju untuk membeli “BEROKBAND” nie,, setelah HB cuti sem, HB  pon balik la JB,,selepas satu hari HB di JB, hati HB nie amat merindui dengan FB,,bak kata  NAJWA LATIF ialah “CINTA MUKA BUKU” (amat poyo disitu) hehehe,, :P
Oleh itu, HB pon dengan penuh rase bangga nya meng’ connect kan “BEROKBAND” HB nie kat laptop,,hampir 5 minit juga HB tunggu tp x boleh access internt,, HB pon ape lagi, teramat geram la di hati ini dengan “ BEROKBAND “,, sampai kan HB termaki2 “ BEROKBAND “ nie,,hehehe,, (padan muke ko) :P
Degan rase marahnye HB pon call la careline P1 nie coz nak tau sangat ape masalah “BEROKBAND” die sekor nie,, dengan pantas nye HB mengambil handfone da HB call,,,
HB: hello
P1: hai, can I help u? my name is fauzi? What is ur name?
HB: my name is RAHIMI..
P1: ok En. RAHIMI, ape yg saya boleh bantu anda..
HB: saya nak tnye la, knape saya x boleh connect “BEROKBAND”  nie skarang??
P1: ok En. RAHIMI, boleh encik bg alamat rumah encik untuk saya cek
HB: no 27.. bla bla bla….
P1: ohh En. RAHIMI saya minta maaf kerana kawasan perumah encik nie ada sikit problem dengan coverage
HB: Oh yeke?? Agak2 berape lame pihak awak mengambil tindakan untuk memperbaiki ape yg patut??
P1: owh,, itu saya tidak pasti,,mungkin mengambil masa dalam 2 bula lebih..
( dalam hati macam nak maki je time tu..yela 2 bulan lebih kot)
HB: oh ok,,terima kasih banyak2! Bye!


Sejak dari hari tu HB rase amat kesal sgt2 kerana membeli “ BEROKBAND” yg x seberape nie,,amat geram ok rase hati ini… >,<
Di sebabkan HB amat keboringgan duduk di rumah tanpa membuat aktiviti ape2,, HB pon membodek my luvly mum untuk die memasang internt di rumah,,, mengambil masa berhari juga HB memujuk my mum nie,, (keras kepale nie) hehehe,,:P
Oneday my mum pon setuju untuk memasang internet di rumah,,tanpa rase segan silu nya HB pon call la abg sedare HB nie yg kje di TELEKOM MALAYSIA ( TM ) untuk menanyakan pakej2 ape yg patut kiteorg guna,, cot cet punya cot cet, HB pon setujula pakej yg die tawar kan,, tankz bro !! ^_^,,, dengan rasmi nya HB pon tidak la rase sunyi di rumah kan,,dan blog HB pon tidak akan sunyi tanpa tuan nya ok,, I’allah….
Ermm,,ok la,, terase amat perit mata nie menaip dalam keadaan yg gelap,, dengan rasmi nya HB nak mengatakan di sini yg HB nak sambng episode cerita korea “ THE SNOW QUEEN”
What?? OMG !! HB da minat ke tgk cite korea nie??? Hahaha,, nie la org kate pengaruh dari rakan-rakan sebaya… tankz RITA and WIE-WIE coz korang la yang ajo aku tgk cite mengarut nie sampai aku terpengaruh sgt2 dengan cite korea nie (romantic gile kot cite korea nie) hehehe,,
Ok bye2 and gud nite all ^_^

(nie la "BEROKBAND" b****)

(now HB pkai wifi je kat rumah)


( tuu diiaa korea suda mai )

0 comments: